Jurgen Damen wordt navigator van Gerard de Rooy in Dakar Rally 2015

22 september 2014 om 17:29
nl
Jurgen Damen wordt tijdens de komende Dakar Rally de navigator van Gerard de Rooy uit Son. De Belg zat de afgelopen jaren in de MAN-cabine bij Peter Versluis uit Werkendam.
Geschreven door

Gerard de Rooy roemt Damen vanwege zijn ervaring en kwaliteiten als navigator. “Hij spreekt ook Nederlands, dat vind ik belangrijk. En hij is gewend om met hoge snelheden te navigeren. Hij heeft al een stuk of vijftien Dakar Rally’s achter zijn naam staan, die ervaring telt ook mee natuurlijk."
'Teleurgesteld in jarenlange vriendschap'De Rooy, in 2012 winnaar van de rally en afgelopen jaar tweede, moest op zoek naar een nieuwe navigator nadat Tom Colsoul besloot te op te stappen. De Belg vertrok naar eigen zeggen omdat hij het vals spel van de Russische concurrent Kamaz beu is. Komende Dakar Rally is hij in de auto de navigator van Bernard ten Brinke.
Gerard de Rooy is na de breuk met Colsoul 'teleurgesteld in een jarenlange vriendschap': "Niet eens omdat hij bij iemand anders in wil stappen als navigator, die keuze respecteer ik. Eerder nog vanwege het tijdstip waarop hij het me heeft verteld. Dan vertel je me dat in april of mei, zodat ik genoeg tijd heb om een vervanger te vinden, en niet pas in augustus. Dit viel me koud op m’n dak. Ik weet ook nog nog steeds niet wat nu de werkelijke reden is waarom hij bij me weg is gegaan.”
Bruijnkens bij Stacey in de truckTeamgenoot Hans Stacey gaat ook rijden met een Belgische navigator, hij krijgt Serge Bruijnkens naast zich in de truck. Afgelopen januari was Bruijnkens nog de navigator van de Tsjech Ales Loprais in de Tatra.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.