Video

Thalita de Jong eerst nog even naar school, dan naar WK

23 september 2014 om 11:14 • Aangepast 21 november 2020 om 22:27
nl
Wielrenster Thalita de Jong uit Ossendrecht doet komend weekend mee aan het WK wielrennen. Bondscoach Johan Lammerts heeft de 20-jarige renster uit de Rabo Livploeg maandag bij de selectie gehaald.
Profielfoto van
Geschreven door

Thalita de Jong vervangt de geblesseerde Annemiek van Vleuten zaterdag in de wegwedstrijd bij de WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada. Van Vleuten, die zondag onderuit ging in de ploegentijdrit, keert terug naar Nederland voor nader onderzoek.
Niet verwacht"Dat ik komend weekend het WK zou rijden had ik echt niet meer verwacht", vertelt Thalita de Jong. "Tot die valpartij. Dat zag er vreselijk uit. Vanmiddag kreeg ik te horen dat ik alsnog naar Spanje mag
Voordat ze naar Spanje vliegt, gaat De Jong Woensdag eerst nog naar school en heeft ze twee trainingen. "Ik zat in mijn rustperiode, heb een week niets gedaan. Woensdag nog een flinke duurtraining en spinning. En dan werken we rustig naar de zaterdag toe."

Wachten op privacy instellingen...

"Ik heb natuurlijk dubbele gevoelens dat ik toch naar het WK ga. Aan de ene kant is dat natuurlijk prachtig, maar het is wel zuur dat het komt omdat ploeggenoten geblesseerd zijn geraakt. Mijn doel is om de Nederlandse equipe goed te helpen. En dan zie ik wel hoe ver ik zelf kan komen."
Zware valpartijLammerts riep eerder al Amy Pieters op als vervangster van Anna van der Breggen, die betrokken was bij dezelfde valpartij en haar heupbeen brak. Van Vleuten reed zondag op kop van het Rabo Livteam de hekken in en kreeg meerdere renners over zich geen.
"Ik kon de bocht niet houden, het was mijn fout. Het is heel erg dat ik mijn ploeggenoten en met name Anna in mijn val heb meegenomen", vertelde de teleurgestelde Van Vleuten.
Vos uit vormHet wegvallen van het sterke tweetal is een aderlating voor de ploeg die zaterdag de titel van Marianne Vos verdedigt. Daarbij is de kopvrouw van Rabo ook niet in topvorm. Vos moest zondag in de ploegentijdrit lossen.
De ploeg voor de wegwedstrijd bestaat nu uit de volgende rensters: Chantal Blaak, Lucinda Brand, Amy Pieters, Ellen van Dijk, Roxane Knetemann, Iris Slappendel, Sabrina Stultiens en Marianne Vos.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.