Visvijver Ekkersweijer Son uit voorzorg tijdelijk gesloten: 'Ik vertrouw die grote berg asfalt niet'

22 september 2014 om 23:06
nl
De eigenaar van de visvijver Ekkersweijer in Son heeft besloten om deze voorlopig dicht te doen. Volgens eigenaar Roland van Pelt is het niet mogelijk om te garanderen dat de visvijver aan alle strenge milieueisen voldoet. Een grote asfaltberg bij buurbedrijf Jansen Beton B.V. op Ekkersrijt zou roet in het eten gooien.
Geschreven door

Volgens Van Pelt, ook eigenaar van het nabijgelegen Aquabest, is het niet geoorloofd om de visvijver langer open te houden. Deeltjes van de teerhoudende asfaltberg zouden volgens Van Pelt gemakkelijk in de visvijver en op het omliggende terrein terecht kunnen komen.
'Provincie heeft ultimatum gesteld' De asfaltberg zou al zo'n zeven jaar op het terrein van Jansen Beton B.V. in Son liggen. Volgens Van Pelt heeft hij door de jaren heen de berg groter zien worden. "Toen de berg heel hoog begon te worden, zo'n dertig meter, heb ik contact opgenomen met de gemeente. Die verwezen me door naar de provincie."
Inmiddels ligt de zaak bij de provincie. Die zou Jansen Beton B.V. hebben gesommeerd om de berg voor 1 april op te ruimen. Daar zou het bedrijf inmiddels ook mee zijn begonnen. "Ook dat zorgt voor mogelijke overlast", aldus Van Pelt.  
'Kijken wat we gaan doen'Voorzitter Cees van Berlo van de Eindhovense Hengelsport Vereniging laat weten dat hij vrijdag door de eigenaar is ingelicht over de sluiting van de visvijver. "In totaal hebben zo'n zevenduizend mensen recht om op die vijver te vissen, ieder weekend zitten er normaal zo'n man of dertig. We weten nog niet wat we gaan doen."
Of het water van de visvijver echt vervuild is, kan Van Berlo niet zeggen. Eigenaar Van Pelt zegt dat het viswater niet wordt gecontroleerd. De situatie zou volgens hem wel ernstig genoeg zijn om de visvijver tijdelijk te moeten sluiten.
'Geklaagd over vervuiling'Er zou wel bij Van Pelt zijn geklaagd vuil bij de visvijver. Ook door de provincie. "Het lijkt wel alsof van iedere plastic zak melding wordt gemaakt en ze direct op de stoep staan."
De provincie, het waterschap en de gemeente Son en Breugel hebben aan het Eindhovens Dagblad weten dat ze niet betrokken zijn bij de voorlopige sluiting van de plas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.