Video

Los Angeles krijgt de wietpizza, wanneer volgt Brabant?

22 september 2014 om 21:13
nl
Pizzeria Stoned Oven Pizzas in Los Angeles levert naar eigen zeggen ‘de meest bedwelmende pizza ter wereld’. Dat zou zomaar kunnen, want het jonge bedrijf heeft enkel wietpizza's op de kaart staan. Zowel pizza’s als wiet vinden in Brabant gretig aftrek. Krijgt het idee hier mogelijk navolging?
Geschreven door

Willem Vugs zou dat als geen ander moeten weten. Hij is naast eigenaar van de Tilburgse coffeeshop Toermalijn ook voormalig pizzabakker. “Ik kan me er wel iets bij voorstellen”, lacht hij. “Het was destijds een leuke aanvulling geweest op mijn menu.”
Het moge duidelijk zijn: de wietpizza is meer dan een smaaksensatie. In de pizza zit ongeveer 250 milligram THC, het werkende bestanddeel van wiet. “Dat is vergelijkbaar met de hoeveelheid THC die in een joint zit”, weet Vugs.
Medicinaal gebruikNu is de wietpizza niet voor iedereen in Los Angeles verkrijgbaar: de pizzeria levert alleen aan mensen die een doktersrecept hebben voor medicinale marihuana.
Vugs krijgt veel vragen over dat medicinale gebruik. “Veel mensen baten bij het medicinale gebruik van marihuana, dus is er natuurlijk veel vraag naar. De introductie van een wietpizza lijkt mij een geschikte manier om die markt te bedienen.”
Wietpizza: zo vreemd nog nietDe wietpizza is overigens niet zo uniek als ‘ie lijkt. Koken met wiet is volgens de coffeeshopeigenaar al heel lang populair. “In Nederland kennen we vooral het roken van marihuana, maar wiet is ook uitermate geschikt om op te eten. Het wordt al verwerkt in bijvoorbeeld thee, ijs, pannenkoeken of yoghurt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.