Overvallen juwelier Made: 'Ik lag als een zeehondje op mijn buik in mijn eigen winkel'

22 september 2014 om 21:32
nl
"Ik lag letterlijk en figuurlijk als een zeehondje op mijn buik in mijn eigen winkel", vertelt juwelier John van Oosterhout uit Made. Hij zegt dit in het opsporingsprogramma Bureau Brabant na de overal op zijn juwelierszaak aan de Marktstraat op 11 maart.
Geschreven door

Op de beelden is te zien hoe twee daders met een helm op Van Oosterhout, twee medewerksters en een klant op de grond dwingen te gaan liggen. Zij halen de vitrinekasten leeg en vullen een sporttas die zij hebben meegenomen.
Tatoeage op heupEen van de daders heeft een tatoeage op de rechterheup. Die is te zien als hij even bukt. De tatoeage is een letter of een soort tribal. De daders zijn rond de 20 jaar oud. Ruim tien minuten nemen ze de tijd om de tas vol te laden. Ondertussen lopen enkele klanten de winkel binnen.
Vervolgens vluchten de daders op een gestolen scooter naar de parkeerplaats bij de tennisvereniging bij de Kievitstraat. Daar stappen ze bij iemand in een zwarte sportauto die daarna wegrijdt.
Gevonden in SprundelDe scooter blijkt te zijn gestolen. Ook de kentekenplaat was gestolen, op 6 maart aan de Prinsenpolderstraat in Made. Precies een week later wordt de sporttas gevonden aan de Vosdonkseweg in Sprundel. Er lagen sieradendoosjes bij van de Madese juwelier.
Een getuige had aan de Kievitstraat een auto gezien met kenteken 29-BZ-XJ. Dit bleek niet de wagen te zijn waarin de daders zijn weggereden, maar mogelijk lijkt dit kenteken op dat van de vluchtauto van de overvallers.
Opsporing VerzochtHet opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond ook aandacht aan de overval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.