Video

Gigantische opkomst bij informatiebijeenkomst over omstreden hoogspanningsmasten Oosterhout

22 september 2014 om 22:29 • Aangepast 21 november 2020 om 22:27
nl
De opkomst bij de informatiebijeenkomst over de omstreden hoogspanningsmasten in Oosterhout was maandagavond veel groter dan verwacht. Er werd nog een extra bijeenkomst gehouden om alle toegestroomde mensen te kunnen informeren.
Profielfoto van
Geschreven door

De bijeenkomsten vonden plaats in de Verrijzeniskerk aan de Vondellaan in Oosterhout. Al snel bleek het gebouw te klein voor alle toegestroomde mensen. De rij voor de informatiebijeenkomst stond tot ver buiten de ingang.
Omstreden hoogspanningslijnDe bijeenkomst werd door een wethouder in het leven geroepen vanwege een plan van het Ministerie van Economische Zaken om een hoogspanningslijn van Zeeland naar Tilburg 'radicaal' te wijzigen. Het ministerie wil hoogspanningsmasten van zestig meter hoog aanleggen in of langs natuurgebieden en parallel aan de zuidrand van de wijk Oosterheide.
Tegen de komst van de hoogspanningsmasten is in Oosterhout veel verzet ontstaan. De aanpassing aan de hoogspanningslijn zorgt volgens de gemeente voor 'ingrijpende gevolgen' voor het woon- en leefklimaat in Oosterhout. Ook inwoners vrezen het plan. Zij startten een petitie.

Wachten op privacy instellingen...

Eerder deze maand waarschuwden de inwoners van het Zuid-Hollandse Pijnacker al voor de mogelijk schadelijke gevolgen van de nieuwe hoogspanningslijn. De hoogspanningsverbinding werd een jaar geleden al in Pijnacker in gebruikgenomen.
Staart tussen de benenRogier Gerritzen van de actiegroep tegen de hoogspanningsmasten zegt alles uit de kast te zullen trekken om te voorkomen dat de masten er ook echt komen. "Ze komen er niet, wij gaan er voor zorgen dat netbeheerder TenneT met de staart tussen de benen uit Oosterhout vertrekt en nooit meer terugkomt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.