Ruzie over afdracht kost SP-Statenlid Veerle Slegers plek op kandidatenlijst

22 september 2014 om 23:37 • Aangepast 21 november 2020 om 22:27
nl
Een conflict over de afdracht van een deel van haar vergoeding aan de SP heeft Statenlid Veerle Slegers uit Tilburg een plek op de lijst voor de verkiezingen gekost.
Profielfoto van
Geschreven door

Voorzitter Jules Iding van de kandidatencommissie heeft dat maandag bevestigd naar aanleiding van een bericht van het Brabants Dagblad.
'Vertrouwen is weg'Iding legde maandag uit dat Slegers een uitstekend Statenlid is maar dat ze afgelopen periode niet consequent heeft afgedragen. "Het is in het verleden vaak hommeles geweest. Voor ons was dat de reden om haar niet op de kandidatenlijst te zetten. Het vertrouwen is weg", zei hij.

Wachten op privacy instellingen...

In 2012 stopte Slegers al als fractievoorzitter van de SP in de Tilburgse gemeenteraad vanwege de ruzie met de partij over haar afdracht. Ze zei destijds dat ze door haar werk voor de SP te weinig tijd had om een redelijk gezinsinkomen te verdienen.
Regel van SPDe SP heeft als stelregel dat volksvertegenwoordigers een groot deel van hun vergoeding in de partijkas storten. De regeling stamt uit de jaren zeventig. De vergoedingen zijn een grote inkomstenbron voor de partij. Het geld wordt ingezet voor lokale en landelijke activiteiten, zoals acties of brochures.
De regeling staat regelmatig ter discussie, maar krijgt nog steeds steun van de meeste SP-leden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.