'Pedoseksuelen als Benno Larue en Sytze van der Velde moeten terug naar laatste woonplaats'

23 september 2014 om 10:06
nl
Veroordeelde pedoseksuelen moeten, nadat ze hun straf hebben uitgezeten, zo veel mogelijk terugkeren naar hun laatste woonplaats. Dat is de voornaamste uitkomst van een tussentijdse rapportage, opgesteld door een werkgroep die is geformeerd na eerdere problemen rond beruchte zedendelinquenten als de Bossche Benno Larue en Eindhovense Sytze van der Velde. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.
Geschreven door

De werkgroep komt over ongeveer anderhalve maand met de definitieve aanbevelingen rond de huisvesting van vrijgelaten pedofielen.
Vrijkomende pedoseksuelen bepalen zelf waar zij wonen. Ze kunnen niet worden verplicht zich ergens te vestigen. Wanneer ze door alle gemeentes worden geweigerd, mag een pedoseksueel zich vestigen in de gemeente van zijn of haar afkomst.
OnrustEerder dit jaar ontstond grote onrust in Leiden toen bleek dat de veroordeelde zwemleraar Benno Larue daar was gaan wonen. In Eindhoven deden zich eerder dezelfde problemen voor rond pedofiel Sytze van der Velde.
Daarop werd besloten dat het Genootschap van Burgemeesters, justitie en de reclassering nog deze zomer met richtlijnen zouden komen hoe gemeenten om moeten gaan met pedoseksuelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.