Biogas Nistelrode stapt naar rechter in verband met dwangsom voor gebruiken bassin

23 september 2014 om 11:50
nl
Het bedrijf Biogas Nistelrode stapt naar de rechter omdat ze het niet eens is met de opgelegde dwangsom voor het opnieuw gebruiken van een bassin.
Geschreven door

De regionale omgevingsdienst Brabant-Noord liet onlangs een lekkend bassin leegpompen omdat het vloeibaar afval van een mestvergistingsinstallatie lekte. De dienst legde een dwangsom van 100.000 euro op als het bedrijf weer gebruik zou maken van het bassin. Om het bassin is ook een hek geplaatst.
TegenwerkingOp woensdag 10 september werd het lek in het bassin geconstateerd. Het afvalwater zou bij een doorbraak in een nabijgelegen sloot en op het landbouwgebied van de buren terecht kunnen komen. Daarop is besloten om het bassin leeg te laten pompen.
Het onderzoek van de omgevingsdienst lijkt te worden tegengewerkt door de eigenaar van Biogas Nistelrode. Zo weigerde hij mee te werken aan het leegpompen van het bassin en ging hij al in beroep tegen de aanzegging van bestuursdwang.
Vermoedelijk vervuildDe omgevingsdienst pompte niet alleen het bassin leeg. De dienst vermoedt ook dat het terrein is vervuild en nam grond- en grondwatermonsters. Een woordvoerder van de provincie liet al weten dat een mogelijke vervuiling van het terrein los staat van het lekkende bassin. Het terrein zou al langer vervuild zijn.
De rechtszaak dient vrijdagmiddag 26 september.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.