Gaycafé De Kabberdoes gaat weer open, nieuwe eigenaren blazen gesloten homokroeg nieuw leven in

23 september 2014 om 13:54 • Aangepast 21 november 2020 om 22:26
nl
De roze gemeenschap in Den Bosch kan feestvieren; gaycafé De Kabberdoes opent opnieuw zijn deuren. De vrolijke klanken van ABBA en The Village People komen terug. Na de sluiting in juni van dit jaar gaan de nieuwe eigenaren Jeffrey Verweij en zijn vriend Jelmer Mulders het café nieuw leven in blazen.
Profielfoto van
Geschreven door

Ondanks alle online mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de app Grindr, hebben de mensen volgens Verweij toch wel behoefte aan een café als De Kabberdoes. Daarom neemt het stel het oude gaycafé over. Hun enthousiasme deelde ze via Twitter.

Thuis voelenHet café hoeft volgens Verweij niet zo zeer te functioneren als ontmoetingsplek voor homo's en lesbiennes. "Het moet gewoon een leuke plek worden om uit te gaan met een groep vrienden", vertelt de Bredanaar. "Het moet een plek worden waar mensen zich thuis voelen."
Homo's en lesbiennes worden tegenwoordig, volgens Verweij, wel meer geaccepteerd in 'gewone' cafés maar toch vindt het stel het belangrijk dat er een gaycafé terugkomt in Den Bosch. "In Tilburg heb je De Lollipop en in Breda heb je Venise en we vinden het belangrijk dat elke grote stad een gaycafé heeft."
Mondeling toegezegdAlles is mondeling tussen beide partijen al toegezegd. De contracten worden morgen ondertekend en dan mogen Verweij en Mulders zich officieel de nieuwe eigenaren noemen. De precieze openingsdatum kan het stel nog niet geven, maar ze hopen zo snel mogelijk open te gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.