Echtpaar Goldies opgelucht door beslissing niet vervolgen juweliersvrouw Marina Sanders

23 september 2014 om 16:33
nl
Er is een last van de schouders gevallen van het juweliersechtpaar uit Deurne nu het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten dat juweliersvrouw Marina niet wordt vervolgd voor de dood van twee overvallers. "De verwerking kan beginnen'', reageerde hun advocaat Jan-Hein Kuijpers dinsdag.
Geschreven door

De vrouw schoot de twee overvallers dood met het vuurwapen dat haar man aanschafte. Ze is niet strafbaar omdat ze haar man en zichzelf verdedigde, oordeelde het OM. Dinsdagmiddag werden in een persconferentie gruwelijke details bekendgemaakt over de overval.
Er werden bewakingsbeelden getoond van de overval. De beelden zijn getoond aan de nabestaanden van de daders. Het juweliersechtpaar wil de beelden nog niet zien.
Verzachtende omstandighedenAdvocaat Kuijpers is het eens met die beslissing en kan ook leven met het besluit om juwelier Willy Sanders wel te vervolgen voor vuurwapenbezit. "Dat gevecht gaat hij aan."
"Het mag niet, maar wat was er gebeurd als hij het wapen niet had gehad?", vroeg de raadsman zich af. "Er zijn verzachtende omstandigheden."
Nabestaanden overwegen procedureDe nabestaanden van een van de overvallers overwegen een procedure om alsnog strafvervolging van juweliersvrouw Marina te bewerkstelligen. Zij en hun advocate Bénédicte Ficq noemden de beslissing van het OM om de dubbele doodslag niet aan de rechter voor te leggen 'betreurenswaardig'.
De nabestaanden kunnen op basis van artikel 12 van het Wetboek van Strafvordering klagen bij het gerechtshof, dat het OM kan opdragen alsnog tot vervolging over te gaan. Ficq: "Zo'n procedure ligt voor de hand, maar ik wil eerst het dossier goed bestuderen alvorens we daartoe besluiten."
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne kan je lezen op omroepbrabant.nl/goldies.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.