Video

Leden Brabantse bende gearresteerd voor drugshandel vanuit bloemengroothandel in Best

23 september 2014 om 19:15
nl
De politie heeft dinsdagmorgen onder leiding van het landelijk parket invallen gedaan in onder meer Eindhoven, Best en Helmond. Daarbij zijn vijf mannen aangehouden op verdenking van het witwassen van geld, fraude en de export van xtc, amfetamine, cocaïne en hennep.
Geschreven door

Vanuit een bloemengroothandel in Best zouden met vracht- en bestelauto's drugs zijn uitgevoerd naar Groot-Brittannië.
Engelse douane stuit op chemische drugsBij een controle trof de Engelse douane in april 48 kilo van de synthetische drugs MDMA en 36 kilo amfetamine aan. Bij een andere gelegenheid werd een bestelbus onderschept met 23 kilo MDMA-poeder, 15 kilo xtc-pillen en 10 kilo cocaïne.
In een loods in Best is een tabletteermachine en een betonmixer met MDMA-resten aangetroffen. In een andere loods lagen drugschemicaliën. Verder zijn drie vuurwapens en een nepvuurwapen in beslag genomen net als een halve kilo amfetamine en een paar honderd gram hennep.
[youtube:body:http://youtu.be/_kmx_fwSv9c]
Leider voortvluchtigDe vermoedelijke leider van de misdaadorganisatie, een man van 32 uit Eindhoven, was niet thuis. Bij de doorzoeking van zijn huis aan de Zeelsterstraat in Eindhoven is door gespecialiseerde militairen onder de vloer nog een verborgen ruimte ontdekt, waar geld is gevonden. Zijn antiekwinkel in Eindhoven was de centrale ontmoetingsplaats van de bende.
De man zit vermoedelijk in het Spaanse Malaga, waar hij regelmatig verblijft. Er is een internationaal opsporingsbevel tegen hem uitgevaardigd.
Professionele bendeDe bende hadden voor hun geldtransacties een systeem van ondergronds bankieren. Bij de aanhouding van een koerier in Amsterdam ontdekte de politie in de auto een geldbedrag van 95.000 euro en een geheime bergplaats.
Een autobedrijf in Eindhoven leverde de verdachten via schijnconstructies voertuigen. Ook werkte de bende met afgeschermde smartphones.
Huiszoekingen vooral in regio EindhovenEr werden dinsdag acht huizen in Eindhoven, Veldhoven, Helmond en Best en zeven bedrijfspanden, drie loodsen en een garagebox in Eindhoven, Valkenswaard, Arnhem en Best doorzocht, net als de Spaanse woning van de 32-jarige Eindhovenaar.
Eén van de doorzoekingen was bij het huis van een 51-jarige vastgoedhandelaar in Helmond, die met zijn vrouw  tientallen woningen, winkelruimten, studio’s en appartementen met bijbehorende parkeerplaatsen op zijn naam heeft staan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.