Erkenning noodweer in Goldies-zaak valt goed bij collega-juwelier Zundert

23 september 2014 om 19:44
nl
Juwelier Mireille Schrauwen uit Zundert is blij dat Marina Sanders van juwelier Goldies in Deurne niet wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie voor het doodschieten van haar overvallers. Dinsdagmiddag werd duidelijk dat het ging om noodweer. Ook de zaak van Schrauwen werd al twee keer overvallen, in 2004 en vorig jaar. Ze begrijpt de reactie van haar collega op de overval dan ook volledig.
Geschreven door

Als ze er over praat, beleeft de eigenaresse opnieuw de overval van 16 mei 2013. Vijf mannen drongen haar zaak binnen aan de Molenstraat in Zundert. Een klant, haar man en twee personeelsleden werden gedwongen om te gaan liggen, terwijl de overvallers de vitrines insloegen en vervolgens leeg roofden.
Zelf was Marina in het kantoor achter de winkel. Ze zag de overval 'live' gebeuren op beelden van de beveiligingscamera's. "Alsof er een film werd afgespeeld."
MedelevenSinds de overval in Deurne, waarbij de twee overvallers door Marina Sanders werden doodgeschoten, leven Mireille en haar man met de familie mee. Ze vindt het een natuurlijke reactie dat Marina zo heeft gehandeld.
Tijdens de laatste overval op haar zaak, belde ze in het kantoor 112 en vluchtte vervolgens. Haar snelle telefoontje zorgde er voor dat de daders konden worden gepakt.
Man wel vervolgdMinder te spreken is Mireille over de beslissing om Willy Sanders, de man van Marina, te vervolgen voor verboden wapenbezit. "De wet is natuurlijk de wet in Nederland. Maar die jongens hielden zich daar ook niet aan. Zij hadden ook wapens. Dus tja, dat weegt dan tegen elkaar af, zou ik denken".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.