NAC Breda met hakken over sloot in bekerwedstrijd tegen Spakenburg (3-4): 'Het was dramatisch'

23 september 2014 om 22:28 • Aangepast 21 november 2020 om 22:26
NAC Breda heeft dinsdagavond de bekerwedstrijd van amateurkampioen Spakenburg met veel moeite gewonnen. In Spakenburg wist de nummer 12 van de eredivisie niet te overtuigen tegen de plaatselijke amateurs. Met een zwaarbevochten 3-4 gaat NAC door naar de derde ronde van de KNVB-beker. NAC-aanvoerder Jelle ten Rouwelaar schaamde zich voor het spel van zijn ploeg: 'We hebben als team gefaald'.

Topklasser Spakenburg kwam op verrassend op voorsprong door een doelpunt van Kees Tol in de 18e minuut. Uroš Matic (25e minuut) en Joeri de Kamps (43e minuut) wisten voor rust nog orde op zaken te stellen voor de Bredanaren.
Spakenburg blijft maar terugkomenNa rust ging NAC door waar het gebleven was. Na het doelpunt van Mat Seuntjes (64e minuut) leken de Bredanaren veilig. Niels Buijtenhuis (71e minuut) wist echter snel weer wat terug te doen voor de thuisploeg waardoor de spanning in de wedstrijd terugkwam.

Een kwartier voor tijd leek Jeffrey Sarpong dan toch de genadeslag uit te delen. Maar weer wist Spakenburg snel terug te komen. Peter de Lange scoorde in de 80ste minuut het derde thuisdoelpunt waardoor NAC flink aan de bak moest in de laatste minuten om een plek in de derde ronde van de KNVB-beker te garanderen.

Vrije dag NAC-spelers ingetrokkenNAC-aanvoerder Jelle ten Rouwelaar was na de wedstrijd zeer ontevreden over het vertoonde spel. "Het was absoluut dramatisch. Het enige positieve is dat we door zijn. Ik vond ons zeer matig. Zo mag je niet spelen als betaald voetbalorganisatie."
Ten Rouwelaar hoopt de wedstrijd snel te vergeten en richt zich maar snel op de wedstrijd van zaterdag tegen Ajax. "We hebben als team gefaald. Dat zal zaterdag anders moeten. Anders hoeven we niet eens te beginnen."
Dat kon NAC-coach Nebojsa Gudelj alleen maar onderstrepen. "Als we zo verdedigen tegen Ajax gaan we er flink op." Om dat te voorkomen heeft Gudelj besloten om de vrije dag die zijn spelers woensdag zouden hebben in te trekken. De selectie moet in plaats daarvan trainen.
Falkenburg en Drost gespaardBij het slordige NAC ontbraken dinsdagavond de basisspelers Erik Falkenburg, Stipe Perica en Henrico Drost, Adnane Tighadouini en Isak Ssewankambo. Zij werden door coach Nebojsa Gudelj uit voorzorg aan de kant gehouden wegens lichte blessures of omdat ze rust nodig hadden. Tighadouini viel na de rust nog in. De trainer van NAC vierde dinsdag in Spakenburg zijn 46e verjaardag.