Kleine aanpassingen aan traject omstreden hoogspanningsmasten West-Brabant bespreekbaar

23 september 2014 om 23:08
nl
Er is te praten over kleine aanpassingen aan het fel bekritiseerde traject van nieuwe hoogspanningsmasten in West-Brabant. Dat zei Sandra van Weyenberg van het ministerie van Economische Zaken dinsdagavond tijdens een bijeenkomst. De komende tijd gaan netbeheerder Tenne T en het ministerie praten met belanghebbenden als gemeenten en natuurorganisaties.
Geschreven door

Tijdens de informatiebijeenkomst in Etten-Leur bleek dinsdagavond opnieuw dat veel mensen zich overvallen voelen door het plan om de hoogspanningsmasten van 65 meter hoog te bouwen. Net als in Oosterhout is ook in Etten-Leur en Breda veel onrust over de plannen.
Waar zijn ze mee bezig?“Het lijkt wel of alles al beslist is en wij achteraf informatie krijgen, waar zijn ze toch mee bezig, die duur betaalde ambtenaren?”, zegt een man die de masten in zijn achtertuin krijgt.
OnvredeOok een inwoonster van Breda bij wie de masten vlakbij haar huis worden gebouwd, is niet over de plannen te spreken: “Kunnen ze die masten niet in de polder zetten?”
Sandra van Weyenberg van het ministerie begrijp dat veel mensen zich overvallen voelen door de plannen: “Er lag eerst een ander tracé op tafel, maar dat kan door allerlei omstandigheden niet doorgaan, daarom is er nu dit plan”.
Weyenberg laat er weinig twijfel over bestaan dat het plan uitgevoerd gaat worden, al zijn wijzigingen op detail bespreekbaar.
EmotiePeggy Steenbergen van netbeheerder Tennet T zegt dat de bouw van hoogspanningsmasten altijd voor emotie zorgt : “Wij zijn niet anders gewend, niemand wil ze in zijn achtertuin, maar uiteindelijk willen we allemaal elektriciteit, dat is het dilemma waar we mee dealen”.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.