Wethouder Moon kan inpakken: gemeenteraad Maasdonk stuurt haar weg - Omroep Brabant

Wethouder Moon kan inpakken: gemeenteraad Maasdonk stuurt haar weg

24 september 2014 om 02:33
nl
De gemeenteraad van Maasdonk heeft wethouder Jeanne Moon naar huis gestuurd. Ze kreeg dinsdagavond alleen steun van de Partij Maasdonk. De positie van Moon staat ter discussie. De gemeenteraad beschuldigt haar van schijn van belangenverstrengeling.
Geschreven door

Het gaat om de rol en inbreng van de wethouder bij de herziening van bestemmingsplan Hediduinen. "Achteraf had ik die rol moeten afgeven. Dat had ik ook gedaan als er ook maar iets van politieke gevoeligheid zou zou zijn."
Ook had het lid van de Partij Maasdonk mogelijk te veel invloed bij het schrijven van notulen van collegevergaderingen. Begin september liet de gemeente onderzoek doen naar de wethouder. Moon legde toen al haar werk voor onbepaalde tijd neer.
'Bedreiging'Ook haakt ze af als kandidaat voor de VVD in Den Bosch. Vanwege de gemeentelijke herindeling verdwijnt de gemeente Maasdonk begin volgend jaar. Moon had zich aangesloten bij de VVD in Den Bosch.
"Ik had graag de belangen van Nuland en Vinkel behartigd in Den Bosch, maar kennelijk is dat toch een bedreiging waardoor in het politieke slagveld gemaaid moest worden. Ze hebben iemand uitgeschakeld waar ze voorlopig geen last meer van hebben."
Niet eerste keerHet is niet de eerste keer dat Moon in opspraak raakt. Twee jaar geleden stond haar integriteit eveneens ter discussie. Ze was toen betrokken bij de bouw van nieuwe appartementen, terwijl haar broer vlakbij woonde.
Na onderzoek bleek ze toen niet schuldig aan belangenverstrengeling. Wel had ze de raad moeten vertellen dat haar broer er woonde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.