Gemeente Tilburg 'wel degelijk serieus bezig' met veiligheid van inwoners rond het spoor

11 maart 2015 om 13:15
nl
De gemeente Tilburg is wel degelijk serieus bezig met de veiligheid van de bevolking rond het spoor. Dat zegt wethouder Jacobs van Ruimtelijke Ordening. Jacobs reageert daarmee op het nieuws dat er in Tilburg een verhoogd risico is op veel slachtoffers bij ongelukken op het spoor.
Geschreven door

Uit rapportages van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu blijkt dat in Nederland alleen inwoners van Dordrecht een groter risico lopen als zij dicht bij het spoor wonen.
Maatregelen bij nieuwbouwVolgens de Tilburgse wethouder Jacobs worden er bij nieuwbouwplannen daarom allerlei extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo worden de woningen voorzien van brandwerende gevels en worden er muurtjes aangelegd om gevaarlijke vloeistoffen tegen te houden.
“Natuurlijk zou het veiliger zijn om nieuwe gebouwen vijftig meter verderop te zetten, maar dan creëer je grote stukken niemandsland middenin je stad”, aldus Jacobs. “Het wordt daarmee inderdaad dure bouwgrond, maar het gaat niet alleen om geld. Je wilt een leefbare stad hebben.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.