Video

Betrokkenen mistongeluk A58 delen ervaringen op bijeenkomst in Goes

24 september 2014 om 10:23
nl
De mensen die betrokken waren bij de enorme kettingbotsing op de A58 van vorige week dinsdag ontmoeten elkaar woensdagavond in Goes. De Zeeuwse gemeenten en de politie organiseren de bijeenkomst. Die is vooral bedoeld om ervaringen en emoties met elkaar te delen. Dat liet de burgemeester van Goes, René Verhulst, weten.
Geschreven door

Door dichte mist botsten vorige week tussen Goes en Middelburg meerdere auto's op elkaar en dat resulteerde uiteindelijk in kettingbotsing waarbij ongeveer 150 voertuigen waren betrokken.
Doden en gewondenDe meeste reizigers die verzeild raakten in het enorme ongeluk kwamen uit Zeeland, maar onder hen waren ook Brabanders en inwoners van Zuid-Holland. Er vielen twee doden en 28 gewonden. De dodelijke slachtoffers komen uit Middelburg.
[YouTube:body:http://youtu.be/O6STXyjCfps]
"Het onderzoek naar de exacte oorzaak loopt nog. Ik verwacht niet dat dat woensdagavond aan bod komt." Volgens burgemeester Verhulst staat de bijeenkomst in het teken van 'stilstaan bij het ongeluk en napraten'.
Minuut stilteHulpdiensten uit Brabant en Zeeland, de politie, de GGD, Rijkswaterstaat en verzekeringsmaatschappijen zullen vragen van bezoekers beantwoorden. Verder komen drie mensen aan het woord die het ongeval hebben meegemaakt en wordt er een minuut stilte gehouden voor de twee overledenen.
De bijeenkomst start om halfacht en vindt plaats in Theater De Mythe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.