Video

9-jarige brokkenpiloot ramt met papa's auto door garagedeur: 'Ik weet nu dat het gevaarlijk is'

24 september 2014 om 13:09
nl
Mike van Overveld uit Schijf zit ziek thuis met zijn voet in het verband. De 9-jarige brokkenpiloot reed dinsdag met de auto van zijn ouders vanaf de oprit dwars door de garagedeur heen. Daarna botste de auto tegen de muur. Mikes voet kwam klem te zitten bij het portier. Zijn moeder is geschrokken, maar heel blij dat Mike ongedeerd is.
Geschreven door

Mike vertelt heel timide het verhaal. "Nou ik draaide de sleutels om en toen reed ie dwars door de deur. En toen stond ie stil en toen was ie ook gewoon kapot."
Harde knalHet was een harde knal. Mike is er flink van geschrokken. En zijn moeder Bianca van Overveld nog meer. "Mijn eerste reactie was: 'Leeft ie nog? Ik was heel blij dat hij ongedeerd was. Het had erger af kunnen lopen." Moeder was niet thuis op het moment dat het ongeluk gebeurde, maar aan het sporten. Vader en zoon zouden met de auto op pad gaan.
Moeder Bianca vertelt: "Ze zouden zijn zusje gaan halen bij de training. Mike heeft kennelijk de sleutels gepakt en heeft de auto vast opengedaan. Hij is op de bijrijderstoel gaan zitten. Hij heeft de sleutels in het contact gestoken en toen is de auto gaan rijden. Mijn man liep om de auto heen, maar was al te laat."
Chaos thuisBianca werd gebeld en kwam thuis in een chaos. "We zijn wel wat gewend van hem. Onze Mike is een speciale en haalt vaker dingen uit. Ook gevaarlijke dingen. Het is er een met gebruiksaanwijzing. Maar dit hadden we nog niet meegemaakt. Brandweer, ambulance, politie. Dan breekt het zweet je uit natuurlijk."
Ze is niet boos op Mike. Vooral heel blij dat het allemaal goed is afgelopen. De sleutels krijgen wel een andere plek in huis. "Inderdaad." Maar Mike zal het niet meer doen, zegt ie. "Ik weet nu dat het gevaarlijk is." Hij mag nog even thuis blijven van school, want hij hinkelt op zijn goede voet, en de gekneusde voet moet nog rust hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.