Bakkerij Loeffen uit Cuijk maakt de lekkerste speculaas

24 september 2014 om 16:04
nl
De gevulde speculaas van Bakkerij Harrie-Jan Loeffen uit Cuijk is uitgeroepen tot de lekkerste speculaas van Nederland. Dat gebeurde tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers in Nieuwegein.
Geschreven door

De gevulde speculaas van Harrie-Jan Loeffen behaalde het hoogste cijfer van alle categorieën en dus mag hij zich het komend jaar 'De Lekkerste Speculaasbakker van Nederland' noemen.
Twee dagen lang speculaas proevenTwee dagen keurden de vakjury en een consumentenpanel maar liefst 286 stuks ambachtelijke speculaas. Zij kozen per provincie een winnaar in de categorieën gevuld speculaas, speculaas met amandelen en speculaas zonder amandelen.
Unaniem de besteDe jury was unaniem lovend over de gevulde speculaas van Bakkerij Harrie-Jan Loeffen. Naast smaak werd er gekeken naar vorm, kleur, bakaard, vulling en structuur, afwerking en geur. De consumentenjury beoordeelde ook uiterlijk, verpakking, uitstraling en de verkoopprijs. De gevulde speculaas van de Cuijkse bakker haalde een gemiddeld cijfer van 9,1.
Harrie-Jan Loeffen reageerde woensdag verrast en enorm trots op het kampioenschap.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.