Petitie tegen hoogspanningsmasten Oosterhout ruim 2400 keer getekend, extra infoavond gepland

24 september 2014 om 16:50
nl
De petitie die bewoners zijn gestart tegen de komst van hoogspanningsmasten in Oosterhout is al ruim 2400 keer getekend. Het ministerie van Economische Zaken en netbeheerder TenneT organiseren vanwege de enorme belangstelling op 7 oktober een extra informatiebijeenkomst.
Geschreven door

Ook 30 september is er een inloopavond bij Tulip Inn aan de Beneluxweg. Eerdere bijeenkomsten van de gemeente over de gewijzigde hoogspanningslijn werden massaal bezocht.
Andere route gekozenHet ministerie was eigenlijk van plan om de nieuwe hoogspanningsleiding tussen Borssele en Tilburg via een noordelijke route te laten lopen.
Eind augustus kwam ineens het bericht dat toch is gekozen voor een andere optie en die loopt via bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal, langs onder meer Oudenbosch en Etten-Leur en via de zuidrand van de wijk Oosterheide in Oosterhout naar Tilburg.
Bewoners woedendDe inwoners van Oosterhout zijn woedend over het plan en startten daarom de petitie. Ook de gemeente vreest voor 'ingrijpende gevolgen' voor het woon- en leefklimaat van Oosterhout. Ook in Breda en Etten-Leur is veel onrust over de plannen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.