Gestolen neushoornvogel gevangen in Bossche achtertuin

24 september 2014 om 19:11
nl
Hij zat lekker op z'n gemak een bakje koffie te drinken. Ruud Wiegers keek woensdagmiddag uit zijn raam en zag ineens een vogel in z'n tuin. Niet zomaar een kraai of merel maar eentje van een meer exotischer soort. Een heuse neushoornvogel was neergestreken in zijn achtertuin.
Geschreven door

Ruud twijfelde geen moment en pakte zijn camera erbij om dit exemplaar vast te leggen. Terwijl hij hier mee bezig was bedacht hij zich dat dit wel eens één van de gestolen vogels uit het Avifauna zou kunnen zijn. De Bosschenaar belde naar de vogeltuin maar daar stonden ze niet gelijk te springen. "Ze waren nogal sceptisch omdat ze de laatste weken vaker waren gebeld. Ze zagen dan aalscholvers aan voor de gestolen vogels."
Nadat hij een foto op had gestuurd, sprongen de medewerkers van het Avifauna in de auto. De verzorger herkende de vogel als het gestolen mannetje. Deze vogel is de eerste gestolen vogel die is teruggevonden.
Lokken met voer lukte nietNu is een vogel in je tuin houden geen makkelijke opgave. "Ik moest eigenlijk gaan werken maar ik ben maar eventjes thuis gebleven om hem vanuit mijn dakkapel in de gaten te houden", vertelt Wiegers.
Zodra de verzorger van het beestje was gearriveerd kon de vangactie beginnen. De eerste poging mislukte. "Ze kwamen aanzetten met voer maar toen dacht ik al: dit wordt hem niet."
Vrouwtjes vogel werkte welToen werd het geheime wapen ingezet, het vrouwtje van het koppel. De neushoornvogel blijkt namelijk een hele trouwe vogel te zijn en is dus graag bij zijn partner. En dat bleek wel. Slechts vijf minuten had het mannetje nodig om bij zijn vrouwtje te komen. Eind goed, al goed dus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.