Video

Tim Lips neemt tijdens Outdoor Brabant in Breda afscheid van toppaard Conrex Oncarlos

24 september 2014 om 19:01
nl
Eventingruiter Tim Lips neemt tijdens Outdoor Brabant afscheid van zijn paard Conrex Oncarlos. De komende vier dagen staat het Landgoed De Prinsenhoeve in Breda bol van de paardensport. Naast het NK mennen is er ook een internationaal eventingprogramma. Er worden spring- en dressuurwedstrijd gehouden.
Geschreven door

Met de 18-jarige ruin deed Lips twee keer mee aan de Olympische Spelen. De laatste wedstrijd reed Lips met Oncarlos afgelopen juli in Aken. Na zondag mag zijn toppaard met pensioen.
StartTim Lips: "In het begin hadden we aardig wat strubbelingen met elkaar, maar uiteindelijk heb ik de juiste knop op Oncarlos gevonden en hij misschien bij mij. De eventingsport was onze roeping."
Mede dankzij Oncarlos kwam eventing weer in de belangstelling en ook voor de carrière van Tim Lips was zijn paard erg belangrijk: "Als ik Oncarlos niet had gehad, had ik niet gestaan waar ik nu sta."
Topper"Het is een paard met een sterk karakter. Hij heeft ook wel een eigen wil en veel talent. Bovendien is het een slim paard. Op een schaal van tien is hij zeker een negen." Oncarlos blijft zijn oude dag slijten op stal bij Tim Lips.
Het afscheid is komende zondag tijdens Outdoor Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.