Weer dramatische bekervoetbalavond voor Brabantse clubs: alle zes uitgeschakeld

24 september 2014 om 20:59
Van de zes Brabantse clubs die woensdagavond in actie kwamen in de strijd om de KNVB-beker, wist geen één de derde ronde te bereiken. Een dag eerder wist alleen NAC zijn wedstrijd te winnen.

De amateurs van DOSKO uit Bergen op Zoom verloren woensdag op eigen veld nipt met 1-0 van De Graafschaap. Het enige doelpunt werd door verdediger Nathaniel Will na een half uur spelen gemaakt.
FC Oss verliest van bekerhouderOok FC Oss werd uitgeschakeld. De ploeg van trainer Will Boessen verloor van de huidige bekerhouder PEC Zwolle. Het werd 3-2 voor de Zwollenaren. Stuy van den Herik en Bakx wisten te scoren voor het team van Will Boessen.
De spannendste wedstrijd van de avond was ongetwijfeld die tussen MVV Maastricht en Helmond Sport. De wedstrijd leek gespeeld nadat Helmond Sport op een 2-0 achterstand kwam.
Vlak voor tijd werd het toch nog 2-2, waardoor er verlengd moest worden. In de verlenging werd nogmaals drie keer gescoord, maar wel in het voordeel van MVV dat uiteindelijk met 4-3 won.
FC Den Bosch kansloos, Cuijk en UNA ook uitgeschakeldFC Den Bosch verloor thuis kansloos met 4-0 van SC Cambuur. Aanvaller Erik Quekel kreeg in de 70ste minuut direct rood. De bezoekers stonden op dat moment al met 3-0 voor.
JVC Cuijk had tegen GVVV Veenendaal lang uitzicht op een verlenging, maar werd in de blessuretijd alsnog uitgeschakeld. GVVV bereikte de derde ronde dankzij een late goal van Martin van Eck.
Ook UNA wist de volgende ronde niet te halen. De Eindhovenaren verloren uit van SV Urk met 2-1.