Kinderen stralen in de keukens van restaurants in Valkenswaard voor de Culi-Kids

24 september 2014 om 23:16
nl
Grote kans als je deze week uit eten gaat in Valkenswaard dat een gerecht door een kind is gemaakt. Voor het derde jaar op rij wordt de Culi-Kids gehouden, een kookwedstrijd voor kinderen. In de deelnemende restaurants gaan ze samen met de kok aan de slag, om bijvoorbeeld een voorgerecht te maken.
Geschreven door

De 9-jarige Linne Zengerink is een van de deelnemers. Ze kookt graag en maakt thuis ook wel eens gerechten, zoals spaghetti.
Maar woensdagavond was ze druk in de keuken van restaurant Doen. Linne maakte daar het voorgerecht: “Mijn broer is kok en ik vind het erg leuk om te koken”, zegt de jonge kok in spé .
Stralende kidsRick Wessels is chefkok bij restaurant Doen en begeleidt Linne bij haar kookkunsten: “Als die kleine deugnieten staan te stralen in de keuken, dat is gewoon geweldig”.
Maar er is meer, zegt de kok: “Ze leren over verse gerechten, dat is beter dan friet en een kroket eten en achter de computer zitten. Samen koken dat is gewoon leuk”
Grande finaleTot en met donderdag 2 oktober staan er nog kinderen in de keukens van de deelnemende restaurants in Valkenswaard. Op 15 oktober is de finale van de kookwedstrijd Culi-Kids bij scholengemeenschap Were-Di.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.