Video

Seksfilmpjes met jonge meisjes circuleren op Strabrecht College Geldrop en Pius X-College Bladel

25 september 2014 om 18:48
nl
Op het Strabrecht College in Geldrop en het Pius X-College in Bladel zijn onder leerlingen filmpjes in omloop waarop meisjes seksuele handelingen verrichten. De meisjes zouden rond de dertien jaar oud zijn. "Ik ben enorm geschrokken", zegt rector Leenderd van der Deijl van het Strabrecht.
Geschreven door

Omroep Brabant heeft één van de filmpjes gezien. Op de beelden is te zien hoe het meisje zich uitkleedt en zichzelf bevredigt, terwijl ze zelf de camera vasthoudt. Het zou gaan om een leerling van het Pius X-College. Ze kijkt in de camera als ze afsluit met 'Ik hou van jou'.
Inmiddels is duidelijk dat de filmpjes ook rondgaan op andere scholen.
Getipt door oudersDe filmpjes circuleerden volgens de rector van het Strabrecht College in één brugklas van zijn school. "Via ouders werden we getipt dat de filmpjes door leerlingen onderling werden doorgestuurd. We hebben direct actie ondernomen door alle ouders te informeren via een brief", vertelt Van der Deijl.
'Niet te voorkomen'In de brandbrief heeft de rector ouders uitgelegd wat het probleem is. "We vragen ze attent te zijn en ons meteen in te schakelen als ze iets merken bij hun kinderen. Dit soort dingen zijn helaas niet te voorkomen, dus moeten we er vooral voor zorgen dat leerlingen en ouders vooraf goed geïnformeerd zijn."
Rector Jos Bosch van het Pius X-College is 'zeer verontrust' door de filmpjes die rondgaan. "Gelukkig beseffen leerlingen wel wat door de beugel kan en wat niet, dus ik ben blij dat ze naar een docent zijn gestapt om dit te melden."
Leerlingen vinden het 'dom en niet normaal'Volgens leerlingen van de school zou het om een meisje van het Pius X-college gaan. Ze zijn redelijk hard in hun oordeel over het filmpje en vinden het dom en niet normaal van hun schoolgenoot. "Ik dacht wat is dat voor een gek mens, je hebt er alleen maar jezelf mee", aldus een leerling.  
Dat het meisje dit filmpje heeft gemaakt snappen de leerlingen niet. "Ik begrijp niet dat sommige meisjes dat doen en er dan aan denken om dat meteen door te sturen. Het gaat dan gelijk over heel de school", reageert een leerling. Ze had volgens hen moeten weten dat als je zo'n filmpje naar iemand stuurt het zo van de één naar de ander gaat.
Brugklasser Pius XIn één van de filmpjes zou het gaan om een meisje uit de brugklas van het Pius X. Het filmpje werd begin september ontdekt. De ouders van het meisje zijn gewaarschuwd. Zij hebben aangifte gedaan.
Ondanks voorlichting op scholen, is het volgens experts onmogelijk om te voorkomen dat leerlingen gevoelige informatie verspreiden via social media.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.