'Geschoten' bij overval op huis aan Veense Put in Veen, bewoner gewond na worsteling

25 september 2014 om 10:32 • Aangepast 21 november 2020 om 22:24
nl
Twee overvallers hebben donderdagochtend een gewapende overval gepleegd op een huis aan de Veense Put in Veen. Daarbij is volgens de politie vermoedelijk geschoten. De bewoner raakte gewond. De daders zijn nog voortvluchtig.
Profielfoto van
Geschreven door

De overval op het huis in het recreatiegebied werd rond kwart over acht bij de politie gemeld. Meerdere ambulances werden opgeroepen om eerste hulp te verlenen.
Volgens de politie drongen donderdagochtend op een nog onbekend tijdstip twee mannen met bivakmutsen op het huis binnen. Ze bedreigden de bewoners met een vuurwapen en eisten geld.
GeschotenEr ontstond een worsteling tussen de bewoner en een overvaller. Daarbij is vermoedelijk geschoten. De bewoner raakte lichtgewond.
Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook de bewoonster is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Ze zou niet gewond zijn.
Duits accentDe overvallers gingen er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. Hoe ze zijn gevlucht is niet bekend. Buurtbewoners zouden geen auto hebben gezien. De slachtoffer hebben tegen de politie gezegd dat de overvallers met een Duits accent spraken.
De recherche is een buurt- en sporenonderzoek begonnen. Er zijn camerabeelden opgevraagd. In de omgeving is met honden gezocht naar de daders, maar zij werden niet gevonden. Voor de bewoners is slachtofferhulp ingeschakeld.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.