Video

Joyrider die in gestolen auto werd klemgereden op A59, blijkt 13-jarige jongen

25 september 2014 om 11:31
nl
De auto die woensdagavond door de politie op de A59 bij Vlijmen werd klemgereden, werd bestuurd door een 13-jarige jongen uit de wijk Kruiskamp in Den Bosch. Dit heeft de politie donderdagochtend bekendgemaakt. De auto was gestolen.
Geschreven door

Aan de actie op de A59 ging een wilde achtervolging vanuit Den Bosch door de politie vooraf. Rond kwart voor negen zagen agenten de auto, een Citroën, rijden op de Simon Stevinweg in Den Bosch. Na controle van het kenteken bleek dat het om een gestolen auto ging.
Toen de jongen door had dat agenten hem in de gaten hadden, ging hij er vandoor. Verderop op de Magistratenlaan reed de tiener zich klem. Toen een agent uitstapte en naar de auto wilde lopen, botste de jongen tegen de politiewagen en wist alsnog weg te komen.
'Had anders kunnen aflopen'Ook op de Leeghwaterlaan in Den Bosch wist de jongen vervolgens een blokkade van de politie te ontwijken. Hierbij ontweek hij een politiewagen die op de weg stond, maar raakte hij wel twee geparkeerde auto's.
Gelukkig kon de jonge bestuurder in de woorden van een politiewoordvoerder 'behoorlijk goed over weg met een auto'. Anders had het volgens hem heel anders kunnen aflopen met de betrokken agenten. De schade van de dollemansrit schat de woordvoerder zeker op enkele duizenden euro's. Dit gezien de schade aan de twee politiewagens, maar ook aan enkele geparkeerde auto's.
Gevaarlijke capriolenNa een achtervolging via de Vlijmenseweg kon de jongen uiteindelijk op de A59 bij Vlijmen door de politie worden klemgereden tegen de vangrail. Tijdens de achtervolging haalde de jonge bestuurder volgens de politie verschillende gevaarlijke capriolen uit waarmee hij andere weggebruikers in gevaar bracht.
De jongen zit vast en wordt verdacht van diefstal of heling van een auto. Maar ook van poging doodslag op politieagenten, het doorrijden na het veroorzaken van een aanrijding en het rijden zonder rijbewijs. Het verhoor van de tiener duurt in elk geval nog tot het eind van donderdagochtend.
Niet door dat bestuurder zo jong wasOf de 13-jarige langer mag worden vastgehouden, is volgens de woordvoerder van de politie nog niet duidelijk. Volgens hem hadden zijn collega's woensdagavond niet direct in de gaten dat zij zo'n jonge bestuurder achtervolgden.
Dit werd pas duidelijk toen agenten de jongen uiteindelijk op de A59 wisten aan te houden. Bij zijn aanhouding verzette de jonge Bosschenaar zich overigens hevig. De Citroën waarin hij reed, werd al op 18 september gestolen in de Gentstraat in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.