Verdachten uit Roosendaal en Rijsbergen in verdwijningszaak Jelle Leemans blijven voorlopig in cel

25 september 2014 om 11:32
nl
De twee mannen die vastzitten vanwege betrokkenheid bij de verdwijning van Jelle Leemans (27) uit België blijven langer vastzitten. De raadkamer in Breda heeft bepaald dat de 42-jarige man uit Rijsbergen nog minstens drie maanden in de cel blijft tot de eerste openbare zitting in zijn strafzaak. Het voorarrest van de 31-jarige medeverdachte uit Roosendaal is met een maand verlengd.
Geschreven door

De verdachten werden op 12 september in hun eigen woonplaats opgepakt. De vermiste Belg is nog niet gevonden. Het onderzoek naar de verdwijning is nog in volle gang.
MisdrijfLeemans vertrok op 21 november vorig jaar rond acht uur 's ochtends uit Rumst in België naar een afspraak in Roosendaal en is sindsdien spoorloos. Een signaal van zijn mobiele telefoon werd destijds opgepikt op de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal. De verdachten zouden op de dag van de verdwijning zijn auto naar België hebben teruggebracht.
Volgens Belgische media leidde Leemans een dubbelleven als drugsdealer. Alles wijst erop dat hij is bestolen bij een mislukte drugsdeal en daarna is vermoord, aldus Het Laatste Nieuws.
Zoektocht Rucphense HeideBegin deze maand zocht de politie met ruim zestig man op de Rucphense Heide en bij een huis aan Het Dreefje in Schijf. Ook werd onderzoek gedaan bij een autobedrijf aan het Spectrum in Roosendaal. De zoektocht heeft nog niet naar de vermiste Leemans geleid.
De zoektocht bij het autobedrijf was opvallend, omdat de politie daar vorige maand ook onderzoek deed. Toen gebeurde dat in de zaak van de vermoorde John Wassink uit Roosendaal.
'F. werkte voor autobedrijf' Getuigen zeggen dat F. tot aan de moord op John Wassink actief was in zijn autobedrijf, aldus BN DeStem. Volgens de politie zijn er op dit moment 'geen aanwijzingen dat de twee zaken iets met elkaar te maken hebben'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.