Vechtpartij scholieren in Breda te zien in filmpje, ouders slachtoffer doen aangifte

25 september 2014 om 12:37
nl
Op internet circuleert sinds woensdag een filmpje van vechtende scholieren in Breda. Het blijkt om leerlingen van De Nassau in Breda en Scala in Teteringen te gaan. De ouders van het slachtoffer hebben aangifte bij de politie gedaan.
Geschreven door

Op het filmpje is te zien dat een jongen wordt geschopt en geslagen. Hij rent achteruit en valt op de stoep. Dan trapt een tweede jongen hem. Het slachtoffer staat vervolgens op en rent weg.
'Leerlingen kwamen verhaal halen'Het slachtoffer is een leerling van De Nassau in Breda. Rector Rob Martinot vertelt dat de vechtpartij vorige week plaatsvond voor het gebouw van de school.
"De leerlingen van de andere school kwamen verhaal halen bij een van onze leerlingen." Met het slachtoffer gaat het goed, zegt Martinot. "Hij heeft er gelukkig niks aan overgehouden."
SanctiesDirecteur Kees van Steen van Scala vindt het een lastige kwestie. "We hebben de afspraak dat er ook sancties kunnen volgen als onze leerlingen buiten de school iets doen. Scholen zijn geen eiland. We proberen de leerlingen te leren dat je meningsverschillen niet met geweld oplost."
De twee scholen hebben direct contact met elkaar gehad. "We hebben ook een gesprek gehad met de ouders van de leerlingen", vertelt Van Steen. "Als duidelijk wordt wat er precies is gebeurd, dan kunnen sancties volgen. Dat hangt ook af van politie en justitie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.