Motorcoureur Bryan Schouten mist de 'volledige focus' en is plek in Moto3 kwijt

25 september 2014 om 12:06
nl
Motorcoureur Bryan Schouten uit Zevenbergen presteert niet goed genoeg in het wereldkampioenschap van de Moto3 en wordt daarom tijdelijk gepasseerd. De Brabander staat komend weekeinde aan de kant tijdens de Grand Prix van Aragon.
Geschreven door

Bondscoach Barry Veneman heeft dat besloten. Hij geeft Jasper Iwema in Spanje de voorkeur. "We moeten kijken naar de realiteit en de veiligheid", zegt hij daarover.
'Bryan heeft wel de benodigde kwaliteiten'"Voor het rijden in het WK Moto3 is een volledige focus en honderd procent concentratie nodig. Als die er niet zijn, maak je geen kans en wordt het uiteindelijk zelfs onveilig. We moeten nu kijken hoe we Bryan weer op zijn niveau krijgen, want ik ben er zeker van dat hij de benodigde capaciteiten heeft."
"Jasper heeft dit seizoen een duidelijk andere houding aangenomen", vervolgt Veneman. "Hij heeft de focus en verdient de kans om zich te laten zien.''
Geen noemenswaardige resultatenSchouten zette dit seizoen in de strijd om het wereldkampioenschap geen noemenswaardige resultaten neer. De Brabander kwam alleen in het nieuws, nadat hij op de vuist was gegaan met zijn Nederlandse collega Scott Deroue.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.