Man die twee doden en drugslab vond in Uden zelf verdacht van betrokkenheid

25 september 2014 om 13:46 • Aangepast 24 april 2020 om 17:47
nl
De man die het pand had onderverhuurd aan de Nijverheidsstraat in Uden waar in april een drugslab en twee doden werden gevonden, wordt zelf verdacht van betrokkenheid. Dat melden bronnen aan Omroep Brabant. De 26-jarige man werd maandagochtend thuis gearresteerd.
Geschreven door

De man heeft betrokkenheid altijd ontkend. Hij vertelde toen dat hij het pand had onderverhuurd. Hij deed dit, naar eigen zeggen, vanwege de hoge kosten van het pand.
In het pand werden de levenloze lichamen van een 28-jarige man uit Roermond en een 35-jarige inwoner van Heythuysen gevonden. De twee mannen droegen gasmaskers. In het gebouw werden daarnaast honderden liters chemicaliën voor de productie van drugs gevonden.
Huilend vertelde hij zijn verhaalNa enkele weken geen huur ontvangen te hebben, ging hij samen met zijn vader een kijkje nemen in het pand. Omdat zijn sleutel niet zou passen, haalde hij een buurman erbij die hem hielp de deur open te boren. Achter de deur vond hij samen met deze buurman de levenloze lichamen van de twee mannen.
Een dag na de vondst vertelde de eigenaar van het autopoetsbedrijf huilend zijn verhaal. ''Ik heb het echt heel erg zwaar op dit moment. Drie jaar lang heb ik mijn best gedaan een bedrijf op te bouwen. En ineens, zonder mijn schuld, ben ik alles kwijt.''
Leven geruïneerdZijn hele leven was geruïneerd, zo liet hij destijds weten. ''Over een paar maanden ga ik trouwen, maar deze ramp heeft mijn leven kapot gemaakt.''
Een week na de trieste gebeurtenis besloot de 26-jarige Udenaar zijn bedrijf D.A.C. Carcleaning uit te schrijven bij de Kamer van Koophandel. ''Ondanks dat ik er niks mee te maken heb, word ik er wel op aangekeken. Grote klanten komen massaal hun auto's terughalen. Waar moet ik mijn brood nu halen?'', vertelde hij destijds geëmotioneerd.
Waar de man precies van verdacht wordt, is nog niet duidelijk. Donderdagochtend werd in Roermond een tweede verdachte aangehouden. De Udense vinder van het drugslab wordt later donderdag vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte in deze zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.