Dijsselbloem woedend op PVV over Eindhovense bejaarden die weg zouden moeten voor asielzoekers

25 september 2014 om 13:56
nl
Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën is donderdag in een debat in de Tweede Kamer flink uit zijn slof geschoten in de richting van de PVV. Dijsselbloem noemde het PVV-verhaal dat onze ouderen in verpleeghuizen op straat komen te staan door de toestroom van asielzoekers ‘een grove schande’.
Geschreven door

De minister wond zich duidelijk op in het interruptiedebatje met PVV-Kamerlid Tony van Dijck en SP-Kamerlid Arnold Merkies. Vooral de link die de PVV legt tussen ouderen en asielzoekers steekt hem. “Ik vind dat dat weersproken moet worden, ik vind het geen stijl. Het is pertinente onzin.”
Slopen en vervangen Dijsselbloem zei te hopen dat veel van de ‘totaal verouderde verpleeghuizen in Nederland met meerpersoonskamers, verschrikkelijk versleten sanitair waar de stank je tegemoet komt’, zo snel mogelijk worden gesloopt en worden vervangen door modernere gebouwen met privékamers.
Hij haalde ook zijn eigen vader aan, die woensdag vanuit een oud bejaardentehuis verhuisd is naar ‘prachtige’ nieuwbouw in Eindhoven.
Elders mogen asielzoekers blij zijn dat ze ‘in onze ouwe meuk mogen zitten’ in gesloten maar nog niet gesloopte bejaardentehuizen, aldus een cynische Dijsselbloem in de richting van Van Dijck van de PVV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.