Willem II wil bekerdebacle snel vergeten: 'Laten zien dat nederlaag tegen amateurs incident was'

25 september 2014 om 19:07
nl
Met overwinningen in De Kuip tegen Feyenoord en thuis tegen rivaal NAC Breda, is het seizoen voor promovendus Willem II uitstekend begonnen. Des te opmerkelijker was de smadelijke bekernederlaag bij de amateurs van Eerste-klasser Delta Sport. In Tilburg willen ze die misstap snel vergeten.
Geschreven door

Robert Braber, een week geleden nog de gevierde man door zijn winnende goal tegen NAC: "Het zijn weken met hoogtepunten en één dieptepunt. Hoewel we die wedstrijd tegen Delta Sport serieus benaderd hadden, ging het helemaal mis. Maar het is nu zaak om niet in een negatieve spiraal te komen."
Trainer Jurgen Streppel is het daar mee eens. "We waren blijkbaar mentaal niet klaar voor Delta Sport. Maar de beker moeten we nu vergeten en het goede gevoel wat we hadden doortrekken naar Groningen. Als we in De Kuip kunnen winnen, hebben we ook daar kansen."
Leuke middenmoterWillem II gaat als ploeg in het linkerrijtje (8e) naar FC Groningen, dat precies evenveel punten heeft. Op voorhand dus een interessante krachtmeting. "Als iedereen bij ons doet wat ie moet doen, kunnen we van iedereen winnen", zegt Streppel. "Doen we dat niet, dan kunnen we van iedereen verliezen."
Robert Braber: "Zondag kunnen we hopelijk laten zien dat de misstap tegen Delta Sport een incident was. Als wij ons niveau niet halen, hebben we het tegen iedereen moeilijk. Anders kunnen wij zomaar een leuke middenmoter zijn."
NAC-stickers op brievenbusBraber heeft een hectische week achter de rug. Om uitgerekend als inwoner van Breda en sympathisant van de club uit die stad voor Willem II de winnende goal te maken tegen NAC is niet onopgemerkt gebleven.
Braber: "Ik heb enorm veel aandacht in de media gekregen, maar ook privé. Gelukkig niet vervelend, maar vooral ludiek. Zo was mijn brievenbus met NAC-stickers volgeplakt en kreeg ik berichten van vrienden uit Breda, die tijdelijk hun vriendschap beëindigden. Leuk bedoeld en ik heb er vooral om kunnen lachen."
Technisch directeur én trainerVoor Jurgen Streppel zijn het drukke tijden. Hij is als trainer verantwoordelijk voor de resultaten van het eerste team. Maar als technisch directeur moet hij ook vooruit kijken en draagt hij een veel bredere verantwoordelijkheid. Een tijdelijke combinatie van werkzaamheden, hoopt hij zelf.
"Door de financiële positie van Willem II hebben we vorig jaar besloten om beide functies te combineren. Maar op termijn hoop ik dat dat weer gescheiden gaat worden. Dat is echt nodig, wil Willem II kunnen doorgroeien tot een stabiele eredivisie-club. Of ik dan trainer blijven of technisch directeur is nu niet belangrijk. Daar heb ik ook nog niet over nagedacht. Maar de beide functies sámen wordt lastig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.