Brabantse DJ's worden steeds meer artiest: 'Produceren is belangrijker dan draaien'

25 september 2014 om 21:01
nl
Alle grote jongens in de dance-industrie produceren hun eigen nummers. Plaatjes draaien alleen is niet meer genoeg om het te maken als DJ. "Produceren is tegenwoordig veel belangrijker dan draaien. Met alleen draaien kom je er niet meer. De DJ's worden steeds meer artiest", zegt DJ Hardwell uit Breda.
Geschreven door

In een zesdelige serie in het Omroep Brabant-programma Onder Ons vertellen vijf Brabantse grootheden uit de dance-industrie over hun soms bizarre leven. DJ Hardwell en Dannic uit Breda, Showtek en Sander van Doorn uit Eindhoven en Brennan Heart uit Tilburg reizen de hele wereld rond, van Australië naar Zuid-Amerika en van Ibiza naar Japan.
Lees ook: Aflevering 1: Brabantse dj's koningen van de draaitafels in de internationale dancewereldLees ook: Aflevering 2: De beste dj's ter wereld zijn trots op hun Brabantse komaf
Naast optredens zijn de DJ's in de studio druk bezig met het produceren van hun eigen nummers.
Met de hele wereld delenDat produceren levert de DJ's veel succes op. Het Eindhovense duo Showtek heeft meerdere hits gehad, met tracks als Cannonball, Bad en Booyah. "Het mooie is om je nummer binnen een paar maanden met de hele wereld te delen. Dat is het mooiste wat er is, de combinatie produceren en optreden", zeggen de broers Sjoerd en Wouter Janssen.
[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=3DB6UdnQopU]
Lose My Mind"Je kunt iets leuks maken, je kunt een plaat maken die goed is of een plaat die net een stap verder is. Ik kijk altijd verder dan een leuk plaatje", vertelt Brennan Heart.
De hit 'Lose My Mind' van de Tilburgse DJ was een redelijke toevalstreffer. "Ik zat in de studio met een vriend en we besloten een plaat te maken met het idee wat voelt iemand die op de dansvloer staat. en daar kwam deze track uit. Wat er daarna gebeurde was niet normaal. Iedereen ging de track draaien."
[YouTube:body:http://youtu.be/Q0r0pu8A6Z0]
Dannic: van DJ naar producerDJ Dannic uit Breda is begonnen als DJ en produceert nu ook zijn eigen platen. "De Nederlandse DJ Oliver Helden heeft een nummer 1 hit in Engeland. Hij heeft nog nooit gedraaid. Op basis van zijn productie moet hij nu gaan draaien. Bij mij is het juist precies andersom gegaan", aldus Daan Romers.
[YouTube:body:http://youtu.be/f1IDFqzk1XA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.