Supportersvereniging PSV wil meedenken om nieuwe UEFA-boete te voorkomen

25 september 2014 om 18:27
nl
De supportersvereniging van PSV wil best meedenken om een nieuwe boete van de UEFA te voorkomen. De Eindhovenaren moeten 10.000 euro aftikken, omdat fans tijdens de wedstrijd tegen Shakhtyor Soligorsk op trappen in het stadion stonden. Dat is verboden.
Geschreven door

Etienne van Herp van supportersvereniging PSV stelt dat sommige fans tijdens de wedstrijd staan, omdat dat de sfeer verhoogt. Het gaat om een paar specifieke vakken in het stadion.
"Het is niet onze intentie om de club een boete te bezorgen", vertelt Van Herp. "Die euro's kunnen ze beter aan andere zaken besteden."
'Sfeer moet in stadion blijven'Toch vindt hij dat het mogelijk moet blijven dat fans blijven staan. "We willen dat de sfeer in het stadion blijft. Misschien is het een optie om de vakken anders in te richten, zodat de supporters niet meer op de trappen hoeven te staan."
Ook vorig seizoen kreeg PSV een boete voor dit vergrijp. Als het nog een keer gebeurt, wordt de boete verhoogd en moeten de Eindhovenaren 15.000 euro betalen aan de UEFA.
Partijen gaan met elkaar in gesprek"We gaan in gesprek om dat te voorkomen", vertelt Van Herp. "En dat moet lukken. Ik kan me niet voorstellen dat er fans zijn die het leuk vinden dat de club aan de UEFA moet betalen."
De belangrijkste inzet van de supportersvereniging is dat de sfeer niet uit het stadion gaat. "Het wordt zoeken naar een gulden middenweg."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.