Seksfilmpjes gaan rond in Brabant en daarbuiten: ook onrust op KSE in Etten-Leur

25 september 2014 om 20:24
nl
Filmpjes waarop jonge meisjes seksuele handelingen verrichten, circuleren onder veel meer scholieren in Brabant. Niet alleen op het Strabrecht College in Geldrop en het Pius X-College in Bladel zijn filmpjes in omloop, Omroep Brabant kreeg ook meldingen uit Oirschot en Nijkerk. Op de Katholieke Scholengemeenschap (KSE) in Etten-Leur werden twee brugklasleerlingen zelfs ten onrechte in verband gebracht met de filmpjes.
Geschreven door

Vermoedelijk gaat het in de meeste gevallen om dezelfde seksueel getinte filmpjes. Daarop zijn meisjes te zien van rond de dertien jaar oud. "Ik ben enorm geschrokken", zei rector Leenderd van der Deijl eerder.
Op één van de filmpjes zou een leerling van het Pius X-College in Bladel te zien zijn. Op de beelden is te zien hoe het meisje zich uitkleedt en zichzelf bevredigt, terwijl ze zelf de camera vasthoudt. Ze kijkt in de camera als ze afsluit met 'Ik hou van jou'.
'Onrust in Etten-Leur'Op social media werd twee weken geleden gesuggereerd dat twee brugklasmeisjes van de Katholieke Scholengemeenschap in Etten-Leur op de filmpjes te zien zouden zijn. Dat meldt een bron aan Omroep Brabant.
In een interne nieuwsbrief van de scholengemeenschap benadrukt de school met klem dat de meisjes op de filmpjes niet op de KSE zitten. Ook blijkt uit de nieuwsbrief dat brugklasmentoren extra aandacht hebben besteed aan het omgaan met social media. Daarnaast komt bureau Halt een speciale les geven aan alle brugklassen.
Meisjes benadeeldDe verdachtmakingen van brugklasleerlingen in Etten-Leur aan het adres van hun klasgenootjes heeft voor de nodige problemen gezorgd bij de meisjes. Hun moeder zou een brief hebben laten voorlezen aan de brugklassers over de effecten die de geruchten hebben op haar dochters. De school was donderdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.
De seksfilmpjes zijn allang niet meer in het bezit van enkelen, maar circuleren op meerdere scholen. Zo kwamen bij Omroep Brabant meldingen binnen van filmpjes op scholen in Breda, Roosendaal, Oirschot en Nijkerk. Eerder werd al duidelijk dat de filmpjes circuleren in Bladel en Geldrop.
'Geen signalen'Andere Brabantse scholen laten weten nog geen signalen te hebben opgepikt van de filmpjes. Zo zegt René Kusters, plaatsvervangend rector van het Bisschop Bekkers College in Eindhoven: "Het is bekend dat die filmpjes circuleren, maar ik heb nog geen signaal gehad dat het filmpje op onze school rondgaat, maar kan me voorstellen dat dit wel zo is."
Een soortgelijke lezing geeft Jean Wiertz, rector van het Eckart College in Eindhoven: "We hebben nog geen signalen ontvangen dat de filmpjes op onze school circuleren maar we zijn daar wel op bedacht. Leerlingen realiseren zich onvoldoende hoe ze met internet en social media moeten omgaan en dan kan zoiets wel heel snel gaan."
'Extra waakzaam'"De scholen die onder OMO vallen hebben nog geen signalen gehad, maar dat wil niks zeggen", zegt de Brabantse scholenkoepel Ons Middelbaar Onderwijs. "We zijn er extra waakzaam op. Het is verschrikkelijk dat zulke dingen gebeuren. Elk van onze scholen heeft een protocol over hoe hiermee omgegaan moet worden, dat stellen de scholen zelf op."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.