Video

Brabant is het land van speculaaskampioenen: 'Het gaat vooral om de krak'

25 september 2014 om 20:41 • Aangepast 24 april 2020 om 17:48
nl
Onze provincie is weer een paar kampioenen rijker. Bakkers uit Deurne, Someren en Cuijk zijn uitgeroepen tot de beste speculaasbakkers van Nederland. De belangrijkste titel: 'Lekkerste Speculaasbakker van Nederland' ging echter met vlag en wimpel naar Cuijk.
Geschreven door

De provincie met de lekkerste worstenbroodjes van Nederland is sinds een paar dagen ook de provincie met de beste speculaasbakkers van het 'gansche land'. Bakkerij van Ham uit Deurne won met gewone speculaas en bakker Van de Mortel uit Someren met de amandelspeculaas.
De kampioen Omdat de speculaas van Harrie-Jan Loeffen uit Cuijk het hoogste cijfer van alle categorieën behaalde, ging hij er met de hoofdprijs vandoor. In Cuijk zit dus de 'Lekkerste Speculaasbakker' van Nederland. Net als bij een winnende worstenbroodbakker verwacht Loeffen door de titel extra omzet te genereren.  
De jury was unaniem lovend over de gevulde speculaas van Bakkerij Harrie-Jan Loeffen. Naast smaak werd er gekeken naar vorm, kleur, bakaard, vulling en structuur, afwerking en geur.
Top secretMaar iets loslaten over de receptuur wil de bakker uit Cuijk absoluut niet. "Het is een geheim, wij bakken en maken speculaas met onze eigen signatuur en alleen de allerbeste ingrediënten", aldus de kersverse nieuwe kampioen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.