Debuutroman ‘Birk’ van Jaap Robben uit Oosterhout krijgt lovende recensies: 'Het is een feest'

25 september 2014 om 21:17
nl
Je eerste roman uitbrengen is best spannend. Schrijver Jaap Robben uit Oosterhout deed het dit jaar met het boek 'Birk'. Inmiddels kent het boek al een derde druk en is daarmee een groot succes te noemen. De schrijver noemt het een opluchting. "Het gaat de wereld in, je weet niet wie het leest en of überhaupt iemand het leest."
Geschreven door

Er zijn al meer dan vijfduizend exemplaren verkocht. Jaap Robben is daarom blij verrast. "Het is een feest", zegt de schrijver.
'Hey, ben jij dat niet?'"Dat allemaal mensen mijn boek gaan kopen en zitten te lezen, dat is eigenlijk een van de meest wonderlijke dingen die er zijn. Ik was op vakantie en toen zei ik tegen mijn lief: 'Goh, wat is het eigenlijk een gek idee dat er mensen zijn die dit meenemen op vakantie en gaan lezen.' En niet veel later zat de vrouw aan de overkant van mijn tent naar me te kijken en zei: 'Hey, ben jij dit niet?'. Ze had mijn boek net uitgelezen."
Al eerder had de schrijver kinderboeken uitgebracht, maar Birk is zijn debuutroman voor volwassenen.
Vier personen op eilandDe roman speelt zich af op een eilandje waar slechts vier personen wonen. Een van hen, de vader, verdwijnt plotseling. De moeder schuift langzaam maar zeker de schuld in de schoenen van de zoon.
Met dit verhaal scoort de schrijver lovende recensies. Zo noemt de Volkskrant Robbens werk 'een roman die je langzaam de keel snoert'. Ook het Parool is positief en spreekt van 'een overrompelend romandebuut'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.