PSV gooit FC Utrecht uit de KNVB Beker

26 september 2014 om 00:07 • Aangepast 21 november 2020 om 22:23
PSV heeft donderdag ten koste van FC Utrecht de derde ronde van het bekertoernooi bereikt. De ploeg van trainer Phillip Cocu versloeg de bezoekers uit de Domstad met 2-0, door treffers in de eerste 20 minuten van Jetro Willems en Yannick Cortie (eigen doel).

De ploeg uit Eindhoven schaarde zich bij de laatste 32 clubs in het toernooi om de KNVB-beker. Daarin moet het eind oktober een uitwedstrijd tegen Almere City spelen.

Sterk beginPSV, met Remco Pasveer in het doel in plaats van Jeroen Zoet, begon erg sterk aan de wedstrijd. Al binnen twee minuten stond het 1-0, na een prima actie en dito schot van verdediger Jetro Willems.
Die voorsprong hadden de Eindhovenaren al snel flink moeten uitbreiden, maar dat lieten ze na. Onder meer Luciano Narsingh en Florian Jozefzoon misten grote kansen.
Keeper Ruiter kansloosAlleen Santiago Arias wist met wat geluk het doel nog te vinden. Zijn schot werd aangeraakt door Utrecht-verdediger Yannick Cortie, waardoor keeper Ruiter kansloos was.
Ondanks dat was Jeffrey Bruma na afloop tevreden. "We kunnen inderdaad meer scoren. Gelukkig hebben we achterin weer de nul gehouden. Maar we zijn één team. Een 2-0 overwinning is toch goed."
Jorrit Hendrix is het met hem eens. "We zijn geen moment in gevaar geweest. Beginnen prima aan de wedstrijd en hadden al snel een goede marge. Bekervoetbal staat garant voor verrassingen. Maar daar moesten wij vandaag niet aan meedoen. Wij hebben onze plicht gedaan. Op naar de volgende ronde."