‘Verdomme!’, kettingbotsing Hapert door automobilist gefilmd met dashboardcamera

26 september 2014 om 01:07
Rico Vogels schrok zich helemaal wild. Donderdagmiddag reed hij in zijn auto rustig op de N284 bij Hapert, toen hij opeens een enorme klap hoorde. Een vrouw botste in volle vaart achterop een rij auto’s. Vogels knalde vooruit en botste zo op zijn voorligger. Zijn dashboardcamera legde de kettingbotsing vast.
Geschreven door

Op de beelden is het ongeluk vanuit het perspectief van Vogels te zien. “Verdomme!”, tiert hij na de klap. Na de botsing kwam er veel rook uit zijn motor. Ook de auto die voor hem reed, raakte zwaar beschadigd.[YouTube:body:http://youtu.be/Sq1kQPORAYs]
'Ik wilde hem morgen inruilen'In totaal waren er donderdag vijf auto’s betrokken bij de kettingbotsing. De vrouw botste op volle snelheid achterop een rij auto’s. Vogels zat in de derde auto. Hoewel de vrouw met haar auto niet direct op hem botste, is zijn auto total loss verklaard.
Voor Vogels was er geen slechtere timing denkbaar. “Ik wilde hem morgen inruilen voor een andere auto. Dus dit is erg zuur”, baalt hij. De bestuurder vertrouwt erop dat zijn verzekering alles dekt. De beelden van zijn dashboardcamera laten in ieder geval zien dat hij geen schuld heeft.
Vrouw gewond naar ziekenhuisEen dashcam is een videocamera die boven het dashboard van een auto wordt geplaatst om door de voorruit te filmen.
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. De vrouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...