Mathieu van der Poel wil ook wereldtitel wielrennen bij de beloftes: 'Ben er klaar voor' - Omroep Brabant
Video

Mathieu van der Poel wil ook wereldtitel wielrennen bij de beloftes: 'Ben er klaar voor'

26 september 2014 om 01:27
nl
Grote kans dat vrijdag het eerste grote Brabantse succes op het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada genoteerd kan worden. Mathieu van der Poel uit Hoogerheide is één van de topfavorieten voor het goud bij de beloftes. Hij is erop gebrand om net als vorig jaar bij de junioren die favorietenrol waar te maken.
Geschreven door

Wat goed is komt snel en dat geldt zeker voor de zoon van oud-prof Adrie van der Poel. Hij boekte dit jaar opmerkelijke resultaten tussen 'de grote jongens'. Zo werd hij vierde in de zwaarste etappe van de ronde van België en won hij de ronde van Belgisch Limburg. Niet gek voor een jongen van pas negentien jaar.
'Voel geen druk'"Mooie prestaties", kijkt Van der Poel met trots terug. "Maar het zegt niets over mijn kansen hier op het WK. Ik voel geen druk. Ik heb eigenlijk nooit last van stress bij een wegwedstrijd. Bij een cross is dat anders, dan moet je er direct vanaf de start goed bij zitten. Op de weg kan je in de wedstrijd groeien."
Het parcours in Ponferrada is vergelijkbaar met dat van vorig jaar in Toscane, waar 'Matje' zich liet kronen tot 's werelds beste bij de junioren. "Ze zeggen dat het iets minder zwaar is, maar ik denk dat we toch aardig stuk zullen zitten als we na tien rondes weer dat klimmetje moeten doen."
'Ik ben er klaar voor'Van der Poel maakt er geen geheim van dat hij zijn toekomst voorlopig vooral in het veldrijden ziet. Hij tekende eind vorig jaar een vierjarig contract bij de veldritploeg BKCP. Volgende week begint het veldritseizoen alweer, in Gieten rijdt hij dan zijn eerste veldrit.
"Maar voorlopig focus ik me nog volledig op dit WK", aldus Van der Poel. "En ik ben er klaar voor." De wedstrijd van de beloftes start vrijdag om half twee. De finish wordt iets na half zes verwacht.
Hoge verwachtingenBondscoach Johan Lammerts uit Putte verwacht veel van Van der Poel: "Hij heeft dit jaar laten zien dat hij van een heel hoog niveau is. Ik ben erg nieuwsgierig naar wat hij hier kan brengen. Nadeel is dat iedereen hem nu kent, iedereen gaat op hem letten. Als hij zijn kont licht, zal iedereen achter hem aan willen demarreren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.