Video

Vernietigd voorwerp bij politiebureau Den Bosch bleek explosief, 'het had kunnen ontploffen'

26 september 2014 om 11:26 • Aangepast 21 november 2020 om 22:23
nl
Het voorwerp dat donderdag voor ophef zorgde op het politiebureau van Den Bosch, blijkt inderdaad een explosief te zijn. Dat zegt de politie. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de bom vernietigd.
Profielfoto van
Geschreven door

Een inwoner van Den Bosch dacht donderdagavond dat hij een bom had gevonden en bracht die naar het politiebureau aan de Vogelstraat. Agenten lieten de publieke ruimte van het bureau snel ontruimen uit voorzorg.
VernietigingRond tien uur 's avonds was de EOD bij het bureau, specialisten hebben het voorwerp op de binnenplaats onderzocht met speciale apparatuur.
Wat er precies inzat, kon niet meteen worden gezien. De EOD nam het mee om op een veilige plek te vernietigen. De politie zegt vrijdag dat het inderdaad om een explosief ging, maar dat die waarschijnlijk maar weinig schade had kunnen aanrichten.

Wachten op privacy instellingen...

'Afblijven'Tegen middernacht was het bureau weer open voor publiek. De politie roept mensen die denken een explosief te hebben gevonden dringend op deze nooit aan te raken. Het is het beste om afstand te houden en de politie te bellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.