Zestig procent van de inwoners in Zeeland-West-Brabant vindt politie onzichtbaar in buurt

26 september 2014 om 12:31
nl
Inwoners van politieregio Zeeland-West-Brabant zijn het minst tevreden over de beschikbaarheid van politie in de buurt. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Geschreven door

59 procent van de inwoners vindt dat de politie te weinig aanwezig is in de buurt. In heel Nederland is dat ongeveer de helft.
Verstedelijkte regio'sVier op de tien mensen in Nederland vinden dat de politie te weinig uit de auto komt of te weinig aanspreekbaar is. Wel bleek dat het vertrouwen in de Nederlandse politie groot is. Het positiefst waren mensen over de snelheid waarmee agenten ter plekke zijn.
Inwoners van grote steden waren positiever dan mensen in kleinere gemeenten. Zo is de tevredenheid over de beschikbaarheid van de politie in Amsterdam het grootst. Volgens het CBS ligt dat aan de hoeveelheid blauw op straat. In verstedelijkte regio's als Amsterdam zijn meer agenten op straat dan in minder verstedelijkte regio's zoals Zeeland-West-Brabant.
'Langer bekend fenomeen'De uitslag van het onderzoek verbaast woordvoerder Enny de Wit van politieregio Zeeland-West-Brabant niet. "Het is een langer bekend fenomeen. Dat heeft te maken met de politieverdeling. Zeeland-West-Brabant heeft veel landelijk gebied en daardoor minder capaciteit. Het gevolg daarvan is dat de zichtbaarheid vermindert."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.