Granaatweken; toneelstuk over de bevrijding van Schijndel - Omroep Brabant
Video

Granaatweken; toneelstuk over de bevrijding van Schijndel

26 september 2014 om 12:52
nl
"Sjaan verblijft vijf angstige weken met haar familie in een schuilkelder in Schijndel terwijl om hen heen hevige bombardementen zijn losgebarsten." Dit valt te lezen op de flyer van Theatergroep Wildeman. Ze brengen van 26 september tot en met 5 oktober een toneelstuk dat speciaal geschreven is over de bevrijding van Schijndel. Het stuk is gebaseerd op het boek Granaatweken van Louis van Dijk. Adri van den Brand maakte er een toneelstuk van.
Geschreven door

De locatie is een mooie: Manege Molenheide in Schijndel. In de dressuurbak is een compleet theater herrezen. Het publiek zit rondom het speelplan en dat zorgt ervoor dat het een erg interactief theaterstuk is geworden.
Met de vele geluidseffecten van overvliegende vliegtuigen, levensechte bombardementen komt het echt bij de bezoeker binnen. Regisseur Vincent van den Elshout hierover: "Ik heb tijdens de try-out gemerkt dat het nogal wat doet met de oudere mensen. Ik had dat niet verwacht, maar het is wel wat er gebeurt."
'Komt te dichtbij.'Een van de speelsters is de 76-jarige Ria Willers-Menssink. Ze maakte als klein meisje de oorlog mee en weet wat een oorlog kan doen met mensen. "Mijn zus komt niet kijken. Die zei me: Ria, ik zie je heel graag spelen, maar dit komt te dichtbij. Kan je nagaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.