Ruim 900 werkloze 50-plussers op zoek naar baan in Evoluon in Eindhoven: 'Verstand op nul en gaan'

26 september 2014 om 12:52
nl
Het leek wel een mierenhoop vrijdag in het Evoluon in Eindhoven. Ruim negenhonderd werkzoekende 50-plussers stonden rijen dik te wachten voor de speciale workshops. De dag is georganiseerd door het UWV.
Geschreven door

De speciale workshops gaan over hoe de werklozen zo snel mogelijk weer een baan kunnen vinden. De meeste deelnemers willen zo snel mogelijk weer aan de slag.
LotgenotenDe aanwezige 50-plussers vinden het lastig een plekje op de arbeidsmarkt te vinden. ''Ik ben nu een jaar zoekend naar een administratieve baan. Het is heel lastig een baan te vinden op mijn leeftijd maar ik geef niet op. Ik hoop vandaag te leren hoe ik mijn sollicitatieskills kan verbeteren'', vertelt een werkzoekende vrouw.
Toch gelooft deze 54-jarige werkloze projectleider er nog altijd in. ''Ik zit nu zeven maanden thuis. Het is gewoon verstand op nul en gaan. Ik hoop dat ik snel weer aan de bak kan in de loodgieterswereld.''
Deal?Harrie Keeris van een werving- en selectiebureau is een van de honderd werkgevers in het Evoluon. ''Ik heb misschien wel een project voor deze man'', vertelt hij op Omroep Brabant radio.
Volgens hem zijn dit soort dagen belangrijk voor werkgevers en werkzoekenden. ''Ik ben er heilig van overtuigd dat er heel veel kwaliteit en capaciteit tussen deze negenhonderd mensen zit. We moeten vandaag proberen de link te maken.''
Veel belangstellingRuim negenhonderd werkloze 50-plussers meldden zich aan voor deze zogenaamde inspiratiedag van het UWV. De uitkeringsinstantie had gerekend op ongeveer zevenhonderd deelnemers maar dat viel een stuk hoger uit. ''We zien dat mensen toch graag weer aan de slag gaan. Ze willen ook graag hierheen komen omdat ze dan samen zijn met lotgenoten'', vertelt een woordvoerder van het UWV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.