Provincie investeert 18 miljoen in platteland

26 september 2014 om 14:18
nl
De provincie wil 18 miljoen euro stoppen in het bedrijf dat op grond waar eerst stallen stonden woningbouw probeert te ontwikkelen. Volgens de provincie is dat nodig omdat het bedrijf anders failliet zou kunnen gaan.
Geschreven door

Dat zou betekenen dat de provincie veel geld zou mislopen. Sinds 2001 heeft de provincie 216 miljoen euro besteed aan het opkopen van oude stallen, maar ook van voormalige  oefenterreinen van defensie. Van dit geld is 113 miljoen terugverdiend.
Door de crisis komt er de laatste jaren veel minder geld binnen en dreigt het ontwikkelbedrijf failliet te gaan. De provincie wil dat voorkomen, omdat daarmee de resterende 103 miljoen euro niet meer terugverdiend zou kunnen worden.
AandelenDaarom neemt de provincie nu de aandelen van een aantal deelnemers in het ontwikkelbedrijf over. Een van die deelnemers is het beursgenoteerde Grontmij.
Ontsierende gebouwen Sinds 2001 heeft heeft het ontwikkelbedrijf 'Ruimte voor Ruimte', in Brabant bijna 200 hectare agrarische gebouwen opgekocht.
Het gaat om niet meer gebruikte ontsierende gebouwen die mogen worden gesloopt in ruil voor woningbouw. De regeling is bedoeld om het Brabantse platteland een oppepper te geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.