Phillip Cocu blijft puzzelen met de opstelling: 'We kunnen niet achterover leunen'

26 september 2014 om 16:04
nl
Als koploper reist PSV Zondag naar Heerenveen. Weer moet PSV-trainer Phillip Cocu flink puzzelen voor de opstelling. Want de selectie kent tal van geblesseerden en twijfelgevallen.
Geschreven door

Memphis Depay, Stijn Schaars, Oscar Hiljemark en Abel Tamata zijn er zeker niet bij. Maar ook het meespelen van Andres Guardado en Luuk de Jong is hoogst twijfelachtig.
"We trainen zaterdagmiddag nog en dan pas nemen we daarover een beslissing", vertelt Cocu. "De vele blessuregevallen is een gevaar van het drukke programma dat we hebben. Sommige spelers hadden door het WK ook een korte vakantie."
Meer scorenPSV is aan een goede competitiestart bezig. Met uitzondering van de nederlaag bij PEC Zwolle, werden alle andere wedstrijden in zowel de competitie, de Europa League als de beker gewonnen.
Vaak op overtuigende wijze, al kwam dat niet altijd in de score tot uiting. PSV heeft veel kansen nodig. "Zolang we toch tot scoren komen en resultaten behalen is dat nog niet zorgwekkend", aldus Cocu.
'In balbezit slimmer spelen'"We controleren vaak de wedstrijden, maar het afronden en afstand nemen van een tegenstander kan beter. We kunnen dus nog zeker niet van tevredenheid achterover leunen. In balbezit moeten we slimmer spelen. Soms zijn we te gretig en zoeken we te snel de eindpass. Dat moeten we beter aanvoelen. Aan onze top zitten we nog niet."
PSV gaat een drukke week tegemoet, met uitwedstrijden tegen Heerenveen (zondag) en Dynamo Moskou (donderdag). "We hebben een korte voorbereiding op Heerenveen en daarna moeten we meteen Europees verder. We kunnen dus geen moment verslappen. Heerenveen is een degelijke ploeg met snelheid voorin, power op het middenveld en ook creativiteit. Voor iedereen en ook voor ons een lastige uitwedstrijd."
Champions LeaguePSV-directeur Toon Gerbrands liet deze week op een supportersavond weten, dat PSV de ambitie heeft om binnen vier jaar te overwinteren in de Champions League. Cocu kan zich daarin wel vinden. "Onze doelstelling is om weer Champions League te spelen. Bij een ambitie mag best een beetje dromen zitten. Maar het moet wel realistisch zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.