Video

2000e egel van Stichting Egelopvang Roosendaal terug in de natuur

26 september 2014 om 16:07
nl
“Dré, je bent ziek geweest, maar we hopen dat het je nu goed gaat en we je hier niet meer terugzien.” Met deze woorden liet Stichting Egelopvang Roosendaal vrijdag de tweeduizendste egel van het centrum los in de Heemtuin in Rucphen.
Geschreven door

Een beetje onwennig nog loopt egel Dré door de tuin, terug naar de natuur. Hij is de tweeduizendste egel die een tijdje werd opgevangen door Stichting Egelopvang uit Roosendaal. Nu is hij weer sterk genoeg en kan hij alleen verder.  
Enige opvangcentrumStichting Egelopvang Roosendaal is het enige gespecialiseerde opvangcentrum voor egels in Brabant. Egels hebben het moeilijk in ons land. Door de toename van verkeer en land- en tuinbouwgif gaat het aantal egels sterk achteruit.
Vrijwilligers Dré en Conny Scheeres van Stichting Egelopvang Roosendaal zorgen al vijftien jaar voor alle zieke, gewonde en moederloze egels die in het centrum binnen komen. Daar worden de stekelige beestjes verzorgd, zodat ze snel weer terug kunnen naar de natuur. In al die jaren hebben Dré en Conny Scheeres twee derde van de binnengekomen egels weer kunnen uitzetten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.