Thalita de Jong kent haar rol op WK wielrennen: knechten voor Marianne Vos

26 september 2014 om 18:13 • Aangepast 24 april 2020 om 17:51
nl
Eigenlijk had ze vrijdag gewoon naar school moeten gaan. In plaats van naar het Johan Cruyff-college in Roosendaal gaan, trainde Thalita de Jong uit Ossendrecht vrijdagmorgen in Noord-West Spanje met de Nederlandse wielrenploeg voor de wegwedstrijd van zaterdag.
Geschreven door

Doordat Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten zondag zwaar ten val kwamen tijdens de ploegentijdrit, moest Thalita de Jong hals over kop toch naar Ponferrada vertrekken. Met als voornaamste doel Marianne Vos aan haar derde wereldtitel op rij helpen.
Wedstrijd zonder drukDe Jong weet wat zaterdag haar plek is in de pikorde van het team. "Ik sta onderaan, zeg maar. Ik hoop dat ik de ploeg kan helpen. Ik moet attent zijn op vroege ontsnappingen, zodat onze beste rensters zich kunnen sparen voor de finale. Als je mij wil zien, moet je dus vroeg de tv aanzetten."
De Jong geeft toe dat ze 'best zenuwachtig' is voor de zeven rondjes waarin elke ronde twee technische klimmetjes moeten worden genomen. "Het zijn telkens lastige, korte afdalingen, waardoor je ook weer snel omhoog moet. Het gaat een afvalrace worden. Maar voor mij wordt het een wedstrijd zonder druk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.